De verliescirkel

 In Geen categorie

De verliescirkel

Het begint met je welkom weten om vervolgens op zoek te gaan naar verbinding. Vanuit vertrouwen leer je anderen dichterbij te laten komen en hecht je je aan die ander. Als mensen doodgaan of op een andere manier weg gaan dan is er verlies en afscheid nemen. Verlies is het tweelingzusje van liefde, de andere kant van de medaille. Hoe groter de liefde was hoe sterker de pijn van het verlies. Na verlies komt er een periode van rouw, daar kun je niet omheen, het hoort onlosmakelijk bij het leven. In die fase is het nodig rouwarbeid te verrichten. Dan komt de stap van zin of betekenis geven aan dat wat gebeurd is en het te verweven in je leven. Als de verliescirkel op een gezonde manier doorlopen is dan is er ruimte om ondanks het verlies je toch weer opnieuw te verbinden en opnieuw het leven te omarmen.  

Recent Posts

Leave a Comment